1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 3. Gün iftar menüsü

3. Gün iftar menüsü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çok lezzetli ve güçlü, 3. gün iftar menüsünü sizinle paylaşıyoruz. Bu menümüzde; lokanta adabı mercimek çorbası, ana yemek olarak Bursa’nın meşhur lezzetlerinden pideli köfte, orta sıcak olarak ise fırında kaşarlı patates sizi bekliyor. Ayrıyeten salata olarak şık sunuma sahip semizotu salatası ve çok hafif sütlü tatlılar ortasında yer alan vişneli trileçe tanımını paylaştık. Tüm bunları dışarıda yemek yerine, meskeninizde yapmanız sizin için daha ekonomik ve sağlıklı olacaktır. İşte birbirinden lezzetli ve güçlü 3. gün iftar menüsü… 

Çorba: Lokanta adabı mercimek çorbası tarifi

Malzemeler: 

-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1,5 su bardağı kırmızı mercimek
-1 soğan
-2 yemek kaşığı un
-500 ml tavuk suyu
-Yaklaşık 2 litre sıcak su
-Tuz
-1 tatlı kaşıgı zerdeçal

Sosu için:

-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 

Nasıl yapılır? 

-Sıvıyağı tencereye alın, unu kokusu çıkana kadar kavurun ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
-Mercimeği nişastalı suyu çıkana kadar yıkayın.
-Daha sonra mercimeği ekleyiğ sıcak su ve tavuk suyunu da ekleyip karıştırın.
-Tuz ek edip tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-20 dakika pişirmeye bırakın.  
-Pişen mercimeği el blendırı ile pürüzsüz olana kadar püre haline getirin.
-Zerdeçalı ekleyip bir kaç taşım daha kaynatın, şayet çorbanız çok koyu olduysa sıcak su eği yapabilirsiniz.
-Sonra tereyağını kızdırıp, kırmızı toz biber ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin. 
-Servis tabağına pişen çorbanızı koyun ve üzerine yaptığınız sostan gezdirin.
-Limon dilimi ile servise hazırdır. 

Ara sıcak: Fırında kaşarlı patates

Malzemeler:

-8 adet taze patates
-Yarım yemek kaşığı tereyağ
-8 dilim kaşar peynir
-Tuz
-Kırmızı toz biber

Nasıl yapılır?

-Patatesleri yeterlice yıkayın ve küçük bir tencereye koyun.
-Üzerine su ekleyin ve çok fazla pişirmeden haşlayın.
-Haşlanan taze patateslerin suyunu süzüp, ılımaya bırakın.
-Ardından kabukları ile boylamasına ikiye kesin ve üzerlerine tuz serpiştirin.
-Taze patateslerin üzerine bıçak yardımı ile yarım yemek kaşığı tereyağ sürün. Yağlanmış fırın
kabına dizin. 
-Son olarak taze patateslerin üzerine kaşar peynir dilimlerini koyun.
-Kırmızı toz biber serpiştirin.
-Önceden ışıtılmış 200 dereceli fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.

Ana yemek: Pideli köfte

Malzemeler:

Köftesi için;

-Yarım kilo dana kıyma
-1 büyük soğan (romdodan geçirin yahut rendeleyin ve suyunu süzün posasını kullanın)
-1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
-1 çay kaşığı karbonat
-Karabiber, kimyon, toz biber
-1 tatlı kaşığı tuz
-Biraz zeytinyağı
-1 çay bardağı kadar su

Salçalı sos için;

-4 yemek kaşığı salça 
-İnceltmek için su
-Biraz tuz

Üzeri için;

-Tereyağ

Ayrıca;

-3 tane boş pide
-Biber
-Domates

Nasıl yapılır?

-Tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve minik toplar yapıp incecik hale getirin.
-Üzerini streçleyip buzdolabında dinlendirin.
-Boş pideleri küp küp doğrayın ve tavada biraz ısıtıp kıtırlaştırın ve servis tabağına alın.
-Ayrı bir yerde salçalı sosunu yapın.
-Köfteleri kızartın.
-Pidelerin üzerine salçalı sostan gezdirin her yerine gelsin.
-Üzerine köfteleri dizin. En son tereyağını kızdırıp gezdirelim.

Salata: Şık sunumlu semiz otu salatası

Malzemeler:

-Yarım demet semizotu
-Yarım demet dereotu
-1 tane salatalık
-1 su bardağı haşlanmış mısır
-1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 yahut 2 tane kalın havuç
-1 kase yoğurt
-Yeteri kadar tuz ve maydanoz

Nasıl yapılır?

-Öncelikle tüm gereçlerimizi güzelce yıkıyoruz.
-Semiz otunu, dereotunu ve salatalığı ince ince doğruyoruz.
-Bir kaba doğranmış tüm gereçleri ceviz, mısır ve yeteri kadar yoğurdu koyup üzerine tuz ek edip ve uygunca karıştırıyoruz.
-Daha sonra kalın olan havucu bir hoş soyacakla soyun ve boylamasına soyacak ile uzun şeritler kesin.
-Servis yapacağınız tabağın tam ortasına havucu yuvarlak bir halde indirip içine salatayı doldurun ve kenarlarına da yaprak biçimde havucu yerleştirip 
tüm salatayı bu yaprakların içine doldurun.
-En son kenarlarını da maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Tatlı: Vişneli trileçe

Malzemeler:

-5 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
-3 yemek kaşığı irmik
-1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

-5 su bardağı süt
-6 yemek kaşığı şeker
-1 paket krema

Üzeri için;

-Yarım paket krem şanti
-Yarım su bardağı süt
-1 kase vişne
-1 tatlı kaşığı sirke
-2-3 yemek kaşığı şeker

Vişne sos için;

-1,5 su bardağı vişne suyu ( Vişneyi kaynatıp kendi suyunuzu yapmanızı öneririz)
-1,5 yemek kaşığı nişasta

Nasıl yapılır?

-Yumurtayı ve şekeri güzelce çırpın. İçerisine 1 yemek kaşığı su ekleyin.  
-Sonra 2 su bardağı un ve 3 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozu ekleyip çırpın.
-Tepsiye yağlı kağıt serip tatlıyı dökün.
-Önceden ısıtılmış 175 derece fırına verip 35-40 dakika pişirin.
-Piştikten sonra zıt çevirip soğumaya bırakın. 
-Şerbeti için 5 su bardağı süte 5 yemek kaşığı şeker ve 1 paket krema koyup kaynatın. Ilıması için kenara alın.
-Her ikisi ılıyınca keki dilimleyip çatalla delikler açın ve şerbeti gezdirin. 
-Buzdolabına dinlenmesi için kaldırın. Daha sonra kremşantiyi yapın ve çekmiş kekin üzerine kremşantiyi yedirin.
-Biraz buzdolabında dinlendikten sonra vişne sosunu hazırlayın.
-Vişne suyunun içerisine nişaştayı ekleyin ve krema olana kadar karıştırın.
-Soğuduktan sonra son taban olarak kekinizin üzerine gezdirin.
-En az 5 saat buzdolabında dinlendirin. 

Afiyet olsun. 
 

3. Gün iftar menüsü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin