1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 4. Gün sahur menüsü

4. Gün sahur menüsü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazanın 4. gün sahur menüsünde çılbır, tavada lavaş böreği ve kırmızı erik kompostosu tanımlarını paylaştık. Çok pratik ve vakit almayacak bu tanımları, sahurun 4. günü için ülkü. İşte 4. gün sahur menüsü… 

Çılbır tarifi

Hem protein hem de kalsiyum almanızı sağlayacak çılbır tanımı, 4. gün sahur menünüz için ülkü bir seçim olacaktır. İmali çok kolay ve vaktinizi olan çılbır tanımını sizinle paylaştık. 

Malzemeler:

-6 bardak su
-3 yumurta
-1 kaşık üzüm sirkesi
-3 kaşık yoğurt
-1 diş sarımsak
-2 tatlı kaşığı tereyağ
-Pulbiber-kekik-tuz

Nasıl yapılır?

-Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın.
-Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın.
-Yumurtaların eşit bir biçimde pişmesi için orta ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın.
-Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır.
-Yumurtaları servis tabağına alın.
-Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin.
-Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin.
-Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine evvel yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin.

Tavada lavaş böreği tarifi

Sahurun 4. gününde ekmek yerine tavada lavaş böreği yapmaya ne dersiniz? Sizi tok tutacak bu tanımı kesinlikle deneyin!

Malzemeler:

-4 adet lavaş
-1 çay bardağı süt
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1 tatlı kaşığı tereyağı

İçi için;

-Peynir
-Maydanoz

Nasıl yapılır?

-Süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
-Lavaşın birincisini tereyağıyla yağladığınız tavaya serin.
-Üzerine hazırladığınız sostan çokça sürün.
-Üstüne 2. lavaşı serin. Tekrar sos dökün.
-Peynirli maydanozlu harcı yayın. 3. lavaşı serin.
-Tekrar çokça sos dökün. 4. lavaşı serip kalan sosu dökün.
-Tavayı büyük gözlü ocakta kısık ateşe koyun.
-Arada altının pişip pişmediğine bakın.
-Pişince üstünü de tereyağıyla yağlayıp tabak yardımıyla zıt çevirip öbür yüzünü pişirin.
-Sıcak servis yapın.

Kırmızı erik kompostosu

Kompostu, oruç tutarken susamanızı maniler ve sizi tok fiyat. Bunlardan biri de kırmızı erik kompostosudur. Lezzetli ve serinletici olan erik kompostosunu yapmak için işte gereçler… 

Malzemeler:

-2 kg minik kırmızı erik
-2 su bardağı toz şeker
-Yarım çay kaşığı limon tuzu
-2 litre su

Nasıl yapılır?

-Erikler yeterlice yıkanır. Tencereye alınır üzerine suyu eklenir.
-Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
-Kaynayınca da toz şekeri eklenip 5 dakika daha kaynatılır.
-Limon tuzu atılıp karıştırılır ve ocaktan alınır.
-Ilıyınca bir kaseye dökülür ve soğutucu da soğuduktan sonra servis edilir. 

Afiyet olsun.

 

4. Gün sahur menüsü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin