Ağızda çıtır çıtır ve epey lezzetli olan mısır gevrekli kurabiye tanımını sizinle paylaştık. Konutunuzda kolay kolay yapabileceğiniz mısır gevrekli kurabiyeyi, sabahları sütle tüketilen mısır gevreklerine bulayarak, ortaya harika bir tat çıkardık. Tüm püf noktalarıyla mısır gevreği kurabiye tanımını sizlere sunuyoruz. İşte mısır gevrekli kurabiye tanımı için materyaller…
Malzemeler:
-Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-3 adet yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-4 su bardağı mısır nişastası
-2 su bardağı kadar un
Üzeri İçin:
-400 gram çikolata
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-Kahvaltılık mısır gevreği
Nasıl yapılır?
-Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini yeterlice karıştırın.
-Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
-Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde modüller kopararak elinizde yuvarlayın.
-Hafif yağlanmış tepsiye dizin.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
-Üzerini kızartmamaya dikkat edin.
-Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılınırken çikolatayı benmari yolu eritin.
-Sıvı yağ ek edip homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
-Mısır gevreklerini elinizle hafif kesimler halinde kırın.
-Ilınan kurabiyeyi birinci çikolataya akabinde mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alın.
-1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin.
Püf noktaları:
-Kullandığınız gereçlerin oda ısısında olması gerekmektedir.
-Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ek etmeli ve kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz.
-Kurabiyelerinizin yayılmasını istemiyorsanız aksi belirtilmediği sürece evvelce ısıtılmış fırında pişirmelisiniz.
-Kurabiyelerinizi yaptıktan sonra çikolataya bulamadan saklama kabına koyarak dolapta saklayabilir ve bir sonraki günde çikolataya bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun.