1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Günün sahur menüsü: 10. gün

Günün sahur menüsü: 10. gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahurun 10. gününde şipşak yapabileceğiniz pratik tanımları sizlerle paylaştık. 10. gün sahur menüsünde; beyaz omlet, yağsız ıspanak böreği ve sizi ferahlatacak şekersiz limonata bulunuyor. Şayet sahura ne yapacağınızı bilmiyorsanız, şimdiden bu tanımları not almayı unutmayın. İşte 10. gün sahur menüsü… 

Beyaz omlet

Malzemeler:

-6 adet yumurta beyazı 
-6 adet cherry domates (ikiye bölünmüş) 
-1 kısım biberiye 
-1 çimdik tuz 
-1 çimdik karabiber 
-1/2 demet maydanoz (arzuya göre)
-3 adet mantar 
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılılır?

-Önceden ısıtılmış tavayı yağlayın. Dileğe nazaran omletinize mantar koymak isterseniz kızgın yağda mantarları soteleyin.
-Yumurtanın beyazlarını çatal ile 2-3 defa karıştırdıktan sonra tavaya dökün.
-Cherry domates ve biberiye yapraklarını omletin üzerine serpiştirin.
-Tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
-Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ek ederek servis edebilirsiniz.

Yağsız ıspanaklı börek

Malzemeler:

-2 yufka (Aslında tam ölçüsü yok lakin yaklaşık 2 tane diyelim.)
-2 yumurta
-Yarım bardak su+yarım bardak süt karışımı
-2 avuç ıspanak
-200 gr kadar beyaz/lor/kaşar peyniri
-Tuz ve istenilen baharatlar

Nasıl yapılır?

-Yufkaları robotta çekerek, minik minik kesimler haline getirin. 
-Hafifçe yağladığınız bir borcamın tabanına bir kat yayın. Yumurta, süt ve suyu uygunca karıştırıp, böreğin harcını hazırlayın.
-Bu harcın bir kısmı ile yufkaları ıslatın. Üzerine ufak ufak doğradığınız ıspanakları çiğ halde bir kat yayın. 
-Biraz tuz, biraz karabiber, biraz da kırmızı biber serpin. İstediğiniz çeşit peyniri ıspanakların üzerine rendeleyin. 
-Böreğin en üstüne, kalan yufka kırıntılarıyla örtün. Kalan harcı da yufkaların üzerine yayın. 
-Yiyeceğiniz günden bir gün evvel hazırlayıp, buzdolabında bekletirseniz; yufkalar harcı çekecek ve böreğiniz daha lezzetli olacaktır. 
-200 derecede 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Şekersiz limonata 

Malzemeler:

-4 limonun suyu ve rendelenmiş kabukları
-2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabukları
-Yarım su bardağı organik, şekersiz bal 
-4-5 bardak içme suyu
-Taze nane yaprakları ve yaban mersini

Nasıl yapılır?

-Tüm materyalleri derin bir sürahide karıştırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. 
-Hazırladığınız limonatayı en az 2 saat kadar beklettikten sonra ince bir süzgeç ile süzün, bol buz, nane yaprakları 
ve yaban mersini ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
 

Günün sahur menüsü: 10. gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin