1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Günün sahur menüsü: 6.gün

Günün sahur menüsü: 6.gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün sahur menüsünün 6. gününde sizin için doyurucu, besleyici ve pratik tarifler paylaştık. Patates tostu ve muffin kalıbında yumurta tanımı, gün uzunluğu zinde olmanızı sağlayacak. Ayrıyeten sizi tok tutacak. Yeşil çay ise sindirimi kolaylaştıracak, bilhassa reflü üzere mide sorunları yaşayanlar için şahane bir içeçecek olacaktır. Günün sahur menüsü için materyalleri şimdiden not alın. İşte 6. gün sahur menüsü… 

Patates tostu

Malzemeler:

-3 adet patates(rendelenmiş, suyu sıkılmış)
-1 adet yumurta 
-1 çay kaşığı tuz 
-1 çay kaşığı karabiber
-3 yemek kaşığı sıvı yağ 
-1 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş)

Nasıl yapılır?

-Rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız patatesleri geniş bir kaseye aktarın.
-Üzerine yumurta, tuz, karabiber, sıvı yağ ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve güzelce karıştırın.
-Tost makinenizi uygunca ısıtın.
-Pişirme kağıdını da tost makinesine nazaran katlayın ve içine hazırladığınız harcı serin.
-İyice ısınmış tost makinesinde patates tostunuzu yeterlice kızarana kadar pişirin. Orta ara denetim etmeyi ihmal etmeyin.
-Sıcak servis edin.

Muffin kalıbında yumurta tarifi 

Malzemeler:

-6 adet yumurta 
-1 adet kırmızı kapya biber
-1 çay kaşığı tuz 
-1 çay kaşığı karabiber 
-50 gram beyaz peynir
-1 yemek kaşığı tereyağı(ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı)
-6 adet cherry domates
-1 çay kaşığı kekik

Nasıl yapılır?

-Kapya biberin orta kısmındaki çekirdekleri çıkarın ve doğrayın.
-Cherry domatesleri de ortadan ikiye bölün ve beyaz peynirleri minik küpler haline getirin.
-Muffin kalıbının içini güzelce tereyağı ya da zeytinyağı yardımıyla yağlayın.
-Biber, domates ve peynirleri kapların içerisine eşit biçimde paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 
-Baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırın.
-Her bir muffin kalıbın içerisine yumurtaları kırın. 
-Üzerine hafif tuz, karabiber ek edin ve 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
-Damak zevkinize bağlı olarak yumurtaları 10-15 dakika ortası pişirin. 
-Çıkarıp birkaç dakika dinlendirdikten sonra bıçak yardımıyla varsa kenarda yapışan kısımlarından kurtararak çıkarın. 

Taze yeşil çay tarifi

Malzemeler:

-Yaprak halinde yeşil çay
-Bir bardak içme suyu
-2 adet fesleğen yaprağı
-Bal ve limon 

Nasıl yapılır? 

-İlk olarak ne kadar yeşilçay hazırlamak istediğinizi belirleyin. 
-1 bardak suya 1 çay kaşığı yeşil çay kâfi olacaktır.  
-İstediğiniz ölçüde yeşil çayı bir süzgecin içerisine koyun. 
-Suyu kaynama noktasına gelinceye kadar kaynatın. Lakin tam olarak kaynamasına müsaade vermeyin. 
-Su kaynama soktasına geldiğinde içerisinde fesleğen yaprağını dilediğiniz kadar bal ve limonu ekleyip tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun. 

 

Günün sahur menüsü: 6.gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin