1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Günün iftar menüsü: 5. gün

Günün iftar menüsü: 5. gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün iftar menüsünün 5. gününde kolay sindirebileceğiniz ve doyurucu tanımları bir ortaya getirdik. Çorba olarak yalancı paça çorbası, orta sıcak olarak paçanga böreği, ana yemek olarak ise çanak köfte tanımlarını sizinle paylaştık. Bunların dışında yoğurtlu enginar salatası sofranızın serinletici besinlerinden biri olacak. Tatlıda ise; Ramazan ayının vazgeçilmezi güllaç tanımını size sunduk. İşte 5. gün iftar menüsü… 

Çorba: Yalancı paça çorbası

Malzemeler:

-5 su bardağı et suyu 
-1 su bardağı su
-1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et 
-1 su bardağı tepeleme yoğurt
-2 çorba kaşığı un
-1 yumurta sarısı
-2 diş sarımsak (ince rende yahut dövülmüş)
-Yarım çay bardağı sirke
-Yarım limonun suyu
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Et suyu, su ve etleri tencerede kaynamaya bırakın.
-Yoğurt, un, yumurta ve sarımsağı pürüzsüz halde çırpın.
-Et suyundan 2 kepçe alın, yoğurt karışımını sulandırın.
-Kaynayan etsuyuna yavaş yavaş dökerek bir yandan karıştırın.
-5 dk. kaynattıktan sonra tuz, tereyağ, sirke ve limonu ekleyerek ocağı kapatın.
-Arzunuza nazaran, üzerine kırmızıbiberli yağ kızdırıp koyabilir, yanına ayreten sirke ve ezilmiş sarımsak ile servis edebilirsiniz.

Ara sıcak: Paçanga böreği

Malzemeler:

-3 adet yufka
-150 gram pastırma
-Kaşar peyniri
-2 adet domates

Kızartmak için:

-Sıvı yağ
-Galeta unu
-1 adet yumurta

Nasıl yapılır?

-Yufkaları üst üste koyup 8 eşit modüle bölün.
-Pastırmaları ve kaşar peynirini dilimleyin.
-Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
-Her bir yufkanın geniş modülünün içine dilimlenmiş pastırma, kaşar peyniri ve doğranmış domatesleri ekleyin ve sigara böreği üzere sarın. 
-Yufkaları kızgın yağda artlı önlü kızartarak servis yapın. 

Ana yemek: Çanak köfte

Malzemeler:

Köftesi için;

-500 gram dana kıyma
-1 küçük yumurta
-Yarım çay bardağı galeta unu
-1 adet kuru soğan – ince küçük doğranmış
-1-2 diş sarımsak – rendelenmiş
-Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber ve tuz

İçi İçin;

-2 büyük haşlanmış patates
-1 su bardağı dolu bezelye ve havuç

Sosu İçin;

-3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı salça
-3 çay bardağı soğuk su

Üzeri İçin ;

-Rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl yapılır?

-Küp küp doğranmış patatesler ve öbür garnitürler de haşlanır ve kenarda bekletilir.
-Köftesi için yoğurma kabına bütün materyaller eklenir ve güzelce bir kaç dakika yoğrulur.
-7 eşit kesime bölünür ve her biri tepsinin için çanak üzere yapılır.
-İçine garnitür gereçler paylaştırılır.
-Küçük bir tencereye sıvı yağ ve salça konup kavrulur. Çok az bir tuz ek edilir ve suyu eklenir.
-Bir iki dakika kaynatılır ve köftelerin ortalarına dökülür.
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirilir ve daha sonra üzerlerine kaşar peynir rendesi konup tekrar fırına sürülür.
-Bir 5-10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.

Salata: Yoğurtlu enginar salatası

Malzemeler:

-4 adet enginar
-Su 
-Yarım limon
-Bir tutam dereotu
-1 kase yoğurt
-1 diş sarımsak
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Enginarları tencereye alalım üzerlerini geçecek kadar su koyun.
-Limonu sıkıp orta ateş de ortada denetim ederek yumuşayıncaya kadar pişirip çıkartın.
-Soğuyunca enginarları küçük ve küp küp doğrayın.
-Çukur kabın içine kıyılmış dereotunu enginarları yoğurdu alın.
-Üzerine sarımsağı rendeleyip tuzunu da ekledikten sonra karıştırın.
-Servis tabağına alarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Tatlı: Güllaç tarifi

Malzemeler:

-10 yaprak güllaç
-1,5 litre süt
-2 su bardağı şeker
-Çekilmiş ceviz

Üzeri için:

-File Fıstık
-Ceviz
-Nar tanesi

Nasıl yapılır?

-Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler büsbütün erisin.
-Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır.
-Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak halde olmalı.
-Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek halde derince bir tepsiye koyun.
-Üzerine her yanı ıslanacak biçimde bir iki kepçe süt dökün.
-Beş güllaç yaprağı için tıpkı süreci tekrarlayın ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpin ve üzerine öbür güllaç yapraklarını birebir biçimde ıslatarak serin.
-Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alın.
-Tatlıyı buz dolabında koruma edin.
-En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe nazaran süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Günün iftar menüsü: 5. gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin