1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Aslan sütü tatlısı tanımı

Aslan sütü tatlısı tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tel şehriyeli sütlü tatlı olarak bilinen aslan sütü tatlısı, sütlü tatılar ortasında kusursuz bir lezzete sahiptir. Üstelik üretimi çok kolay olan bu tatlıyı konutunuzda kolaylıkla yapabilirsiniz. Çok hafif bir tatlı olan aslan sütü tatlısı, birdenbire gelen konuklarınıza yapabileceğiniz tatlılardan biridir. Pekala, aslan sütü tatlısı nasıl yapılır? İşte aslan sütü tatlısı tanımı… 

Malzemeler:

-5 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta 
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı 

Üzeri için:

-Tarçın ve fındık içi 

Nasıl yapılır? 

-Tel şehriyeyi yanmaz tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
-Tencerenin içerisine süt, toz şeker, nişasta ve unu ek edip çırparak orta ateşte muhallebiyi pişirin.
-Fındıkları çekin ve muhallebinin içerisine ek edin. Hindistan cevizi ve kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip karıştırın.
-Orta uzunluk borcamın içerisini çok az ıslatın, bu usul tatlınızın kolay çıkması için harika olacaktır. 
-Daha sonra muhallebiyi dökün.
-Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
-Üzerini fındık ve tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 
 

Aslan sütü tatlısı tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin