Tel şehriyeli sütlü tatlı olarak bilinen aslan sütü tatlısı, sütlü tatılar ortasında kusursuz bir lezzete sahiptir. Üstelik üretimi çok kolay olan bu tatlıyı konutunuzda kolaylıkla yapabilirsiniz. Çok hafif bir tatlı olan aslan sütü tatlısı, birdenbire gelen konuklarınıza yapabileceğiniz tatlılardan biridir. Pekala, aslan sütü tatlısı nasıl yapılır? İşte aslan sütü tatlısı tanımı…
Malzemeler:
-5 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
-Tarçın ve fındık içi
Nasıl yapılır?
-Tel şehriyeyi yanmaz tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
-Tencerenin içerisine süt, toz şeker, nişasta ve unu ek edip çırparak orta ateşte muhallebiyi pişirin.
-Fındıkları çekin ve muhallebinin içerisine ek edin. Hindistan cevizi ve kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip karıştırın.
-Orta uzunluk borcamın içerisini çok az ıslatın, bu usul tatlınızın kolay çıkması için harika olacaktır.
-Daha sonra muhallebiyi dökün.
-Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
-Üzerini fındık ve tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.