1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Balayı kurabiyesi tanımı

Balayı kurabiyesi tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sütsüz, yumurtasıız ve içerisinde tereyağı olmayan balayı kurabiyesi için gereçleri hazırlayın. İmali epey çok kolay olan ve az materyal isteyen balayı kurabiyesi bilhassa süt ve yumurta üzere besinlere alerjisi olanlar için çok sevilecek. Kurabiyenin orjinali sade ve kakaolu olarak biliniyor. İster kakaolu isterseniz de sade yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. İşte balayı kurabiyesi tanımı… 

Malzemeler: 

-2 su bardagı fındık 
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı pudra şekeri
-2 su bardagı un 
-2 yemek kaşığı kakao (yarısını kakaolu yapmak isterseniz)

Püf noktası:  Bu kurabiyede kıymetli olan fındığı rondodan geçirirken minik uzunluk bir rondo kullanın. Fındık uygunca macun kıvamına gelmeli ve yağını çıkartmalı.

Balayı kurabiyesi nasıl yapılır? 

-Fındıkları rondoda yağı çıkana kadar çekin. 
-Rondo çektiğiniz fındığa diğer kalalan tüm materyalleri ekleyin. (kakao hariç) 
-Dondurma servis kaşığı ile şekillendirin ya da elinizle şeki verin.c
-Hamuru isterseniz iki eşit kesime ayırıp yarısına 2 tepeleme yemek kaşıgı kakao ekleyin.
-180 derece evvelce uygunca kızdırılmış fırında 10 yahut 15 dakika dakar pişirin.

Afiyet olsun. 

 

Balayı kurabiyesi tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin