1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Etle yapılan en lezzetli 3 yemek tanımı

Etle yapılan en lezzetli 3 yemek tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Et yemekleri sofraların vazgeçilmezi olarak bilinir, lakin her et yemeği damak zevkinize uymayabilir. Ancak biz sizin için etle yapılan en lezzetli 3 yemeği paylaştık. Hayli lezzetli ve üretimi çok kolay olan bu et yemeklerini kesinlikle deneyin. Etin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız işte etle yapılan en lezzetli 3 yemek tanımı… 

Etli krep tarifi

Malzemeler:

-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-2 adet yumurta
-2 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için:

-1/2 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

-1 adet soğan
-250 gram dana kuşbaşı eti
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet kapya biber
-2 adet çarliston biber
-2 adet domates
-7 adet mantar
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı kaynar su

Nasıl yapılır?

-Hamur materyallerini bir kabın içinde mikserle çırpın. 
-Daha sonra öteki materyalleri baharatlar hariç doğrayın ve tavada soteleyin. 
-Etlerin güzelce yumuşadığından emin olduktan sonra baharatları ekleyerek karıştırın. 
-Krepleri hazırlamak için tavaya çok az yağ koyun ve krep hamurundan az ölçüde dökerek pişirin.
-Oluşan kreplerin iç harcı koyarak sarın ve servis edin. 

Et sote

Malzemeler:

-800 gram dana kuşbaşı eti
-2 adet orta uzunluk ayva
-2 adet orta uzunluk kuru soğan
-2 adet orta uzunluk havuç
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı sıcak su
-1 adet defne yaprağı
-1 adet çubuk tarçın
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1/4 çay kaşığı yenibahar

Nasıl yapılır? 

-Soğanları dört modüle bölün. Ayvaları büyük kesimler halinde doğrayın. 
-Havuçları yarım ay halinde kesin. 
-Etleri zeytinyağından soteleyin daha sonra içine başka materyalleri ekleyin ve kavurun. 
-Bir bardak sıcak suyu ve baharatları ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 
-Fırın kabına sotelediğiniz materyalleri ekleyin ve fırın tepsisine koyarak 200 derecede 20 dakika pişirin. 

Fodula tarifi 

Malzemeler:

-1 adet tam buğday ekmeği (yuvarlak)
-3 yemek kaşığı sıvı yağ 
-1 adetsoğan (yemeklik doğranmış)
-400 gramdana kuşbaşı eti 
-2 adet havuç (küp doğranmış)
-1 su bardağı bezelye
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı rezene 
-1 çay kaşığı anason
-2 su bardağı su 
-2 adet domates(kabukları soyulup, doğranmış)

Üzeri İçin:

-3 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı adaçayı

Nasıl yapılır?

-Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
-Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
-Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika kadar bu biçimde kavurun.
-Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte denetimli olarak pişirin.
-Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak biçimde kesin ve ekmeğin içini alın.
-Suyunu çeken etli karışımı bu ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
-Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, ada çayı ile birlikte kavurun.
-Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağını üzerine yayın.
-175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle
tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Etle yapılan en lezzetli 3 yemek tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin