1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Günün iftar menüsü: 10.gün

Günün iftar menüsü: 10.gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün iftar menüsünde, pratik ve hemencecik hazırlayabileceğiniz tanımları bir ortaya getirdin. 10. gün iftar menüsünde; kremalı domates çorbası, orta sıcak olarak kabak kızartması, ana yemek olarak tencerede köfteli patates ve tatlı olarak ise kadayıflı paşa sarması tanımını paylaştık. İşte 10. gün iftar menüsü için materyaller… 

Çorba: Kremalı domates çorbası

Malzemeler:

-4 adet büyük domates 
-1 büyük kuru soğan
-2 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı salça
-5 su bardağı sıcak su 1 litre
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-Kırmızı toz biber, sebzeli çeşni baharat, tuz, kuru fesleğen
-100 ml sıvı krema

Nasıl yapılır?

-Tencereye yağ konur ve 4 kesime bölünmüş soğan 5 dakika kavrulur.
-Daha sonra küçük doğranmış sarımsak ek edilir ve bir kaç dakika daha kavrulur.
-Un ek edilir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Salça eklenip kavrulur.
-Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler ek edilir ve yumuşayana kadar pişirilir.
-Baharatlar eklenip su ek edilir ve karıştırılır.
-Kapağı kapatılır ve 10 dakika pişirilir.
-Blender ile güzelce ezilir ve kreması ek edilir.
-5 dakika daha pişirilir ve sıcak olarak edilir.

Ara sıcak: Kabak kızartması

Malzemeler:

-4 adet kabak 
-125 gramun (1 su bardağından 1 parmak az)
-2,5 çay kaşığı kabartma tozu
-1 su bardağı süt 
-1 adet yumurta 
-1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
-1 çimdikb eyaz biber 
-1 çimdik paprika biber 
-1 su bardağı kızartma yağı

Nasıl yapılır?

-Kabakları fırçalayarak yıkayın, kabuklarını soymayın.
-Sap kısmını kesin ve enine ortadan ikiye bölün. Sonra uzunluğuna ince ince dilimler kesin.
-Yağı kızdırmak için kızartma tenceresine alın ve altını orta-yüksek ateşte açın.
-Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın. Beyazını farklı bir kapta köpürtün, sarısını un, süt, kabartma tozu ve baharatlarla yeterlice karıştırın.
-Köpüren beyazı da söndürmeden öteki karışıma ekleyin fakat çok karıştırmayın. Akıcı boza kıvamında bir kızartma hamuru elde etmiş olmalısınız.
-Kabak dilimlerini bu hamura bulayıp yeterlice kızmış olan yağa atın. Altın rengi olana kadar kızartın.
-Fazla yağını kağıt havlu üzerinde emdirdikten sonra servis tabağına alın.

Ana yemek: Tencerede köfteli patates tarifi

Malzemeler:

-3 adet orta uzunluk patates
-1/2 yemek kaşığı domates salçası
-1 su bardağı ılık su
-3 adet orta uzunluk yeşil biber
-1 adet orta uzunluk domates

Köfte içi için:

-350 gram köftelik kıyma
-1 adet küçük uzunluk yumurta 
-1 adet küçük uzunluk soğan
-1 dilim ekmek içi
-1 tutam maydanoz
-Tuz
-Karabiber, kekik, kimyon

Nasıl yapılır?

-İlk olarak derin bir kap içine 350 gram kıyma koyun. Üzerine yumurta kırın.
-Soğan, ince kıyılmış maydanoz ve 1 dilim ekmek içini eliniz ile ufalayarak eleyin.
-Son olarak tuz, az ölçülerde karabiber, kimyon ve kekik ekleyin.
-5 dakika boyunca harcı yoğurun.
-Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde kesimler alın.
-Einizde oval biçimi verin.
-Diğer tarafta 3 adet orta uzunluk patatesin kabuklarını soyup, yıkayın.
-Yıkadığınız patatesleri çok ince olmayacak halde halkalar halinde kesin.
-Yeşil biberleri ortadan ikiye bölün. Domatesleri kabuğu ile birlikte orta büyüklükte 
doğrayın.
-Daha sonra geniş bir tencerenin tabanına halkalar halinde kestiğiniz patatesleri dizin.
-Patateslerin üzerine köfteleri ve boş olan kısımlara da yeşil biber ve domates dilimlerini
yerleştirin.
-Son olarak derin bir kap içine yarım yemek kaşığı domates salçası koyun.
-Üzerine 1 su bardağı ılık su, 2-
 yemek kaşığı zeytinyağı ve az ölçü tuz ekleyin.
-Salçayı güzelce ezerek, açın. 
-Hazırladığınız salçalı karışımı tencerede köfteli patates yemeğinin üzerine dökün.
-Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
-Sıcak olarak servis edebilirsiniz. 

Tatlı: Kadayıflı paşa sarması

Malzemeler:

-300 gram kadayıf
-2 dolu yemek kaşığı Tereyağı

Muhallebisi için:

-1 litre süt
-4 yemek kaşığı un
-7 yemek kaşığı toz şeker
-1 dolu yemek kaşığı tereyağı
-1 paket vanilin

İçi için:

-1 kase dövülmüş ceviz içi

Üzeri için:

-2 yemek kaşığı file antep fıstığı
-8 yarım ceviz içi

Nasıl yapılır?

-Kadayıfları elinizle minik modüller haline getirin. Tereyağını tencerede eritin ve kadayıfları tencereye ek edin. 
-kadayıflar altın rengi olana kadar kavurun.
-Kavrulan kadayıfları küçük uzunluk fırın tepsinin tabanına bastırarak yayın. Her yeri eşit kalınlıkta olmalı.
-Bir tencerede sütü, şekeri, unu, vanilini ve tereyağını uygunca karıştırıp ocağa alın. 
-Göz göz kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
-Muhallebiyi oda ısısına gelene kadar yaklaşık 10 dakika çırpın.
-Ilınan muhallebiyi kadayıfların üzerine eşit halde yayın ve tepsiyi hafif sallayarak üzerini düzeltin. 
-Soğuduktan sonra tatlıyı buzdolabında en az bir saat bekletin.
-İyice soğuyup katılaşan tatlıyı 8 eşit modül olacak formda kesin. 
-Daha küçük dilimler olmasını isterseniz daha fazla kesime bölebilirsiniz.
-Dilimlerin uç kısmına ceviz koyup spatula yardımıyla rulo yapın. 
-Üzerini file fıstık ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun. 

 

Günün iftar menüsü: 10.gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin