1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Günün iftar menüsü: 13. gün

Günün iftar menüsü: 13. gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün iftar menüsünün 13. gününde iftara özel menüleri sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Çorba olarak; kabak çorbası, ana yemek olarak ise hasanpaşa köftesi tanımlarını sizinle paylaştık. Orta sıcak olarak patatesli ıspanak graten ve tatlı olarak ise şam tatlısı lezzetlerini size sunduk. İşte 13. gün iftar menüsü için materyaller… 

Çorba: Kabak çorbası tarifi

Malzemeler:

-2 tane kabak
-2 tane soğan
-1 tane domates
-2 kapya biber
-2 yemek kaşığı bulgur yahut kinoa
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Bir ölçü nane, dereotu ve maydanoz
-Tuz, kimyon, kara biber ve sarımsak

Nasıl yapılır?

-Öncelikle tüm zerzevatları güzelce yıkayın. 
-Yıkadığınız zerzevatları büyük modüller halinde kestikten sonra hepsini bir tencereye alın ve üzerine 2-3 su bardağı su ekleyin.
-Yeterince haşlanan zerzevatları blenderdan geçirin ve dilediğiniz baharatlar ile süsleyin. 
-Sıcak olarak servis edebilirsiniz. 

Ara sıcak: Patatesli ıspanak graten tarifi 

Malzemeler:

-3 orta uzunluk haşlanmış patates
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1.5 Su bardağı süt
-Tuz

Üzeri için:

-2 demet ıspanak
-1 orta uzunluk soğan
-1 diş sarımsak
-Kaşar peyniri
-Tuz

Beşamel sos için:

-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1.5 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı un

Nasıl yapılır? 

-Haşlamış ılık patatesleri bir kabın içerisine rendeliyoruz. Yumuşak tereyağı, tuz ve sütü ekleyip karıştırıyoruz. 
-Yağlanmış borcamın içine bu karışımı yayıp bastırıyoruz. 
-Derin bir tencerenin içine yağı ve yemeklik doğranmış soğanı alıp kavuruyoruz, daha sonra içerisine orta kalınlıkta doğranmış ıspanakları ve tuzu ek ediyoruz ve ıspanak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 
-Ispanağı ocaktan alıyoruz. Başka bir tencerede beşamel sosu için sıvı yağı ve unu kavuruyoruz.un pembeleşince sütü ek ediyoruz ve kaynayana kadar durmadan karıştırıyoruz. 
-Kaynadıktan sonra sosu ıspanaklı karışımın içine döküyoruz ve karıştırıyoruz. 
-Ardından ıspanaklı sosu patates püresinin üzerine yayıyoruz ve üzerine ister rendelenmiş ister kesilmiş kaşar peynirini ekleyip evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. 

Ana yemek: Hasanpaşa köftesi tarifi

Malzemeler:

-500 gram kıyma
-1 adet soğan
-1 su bardağı ufalanmış ekmek
-1 tane yumurta
-1 tutam maydanoz
-2 diş sarımsak
-Tuz,karabiber,kimyon ve kekik

Püresi için:

-4 tane patates
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Yarım su bardağı süt
-Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar

Üzeri için:

-2 tane domates

Sos için:

-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1,5 su bardağı su
-2 yemek kaşığı domates salçası

Nasıl yapılır?

-Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan,rende sarımsak, ekmek ufalanmış ekmek, maydanoz, yumurta ve baharatları ekleyin. Elinizde muhakkak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Sonrasında köfte biçimini verin.
-Köfteleri tepsiye dizin, evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
-Püre için patatesleri yıkayıp haşlayın. Haşlanan patateslerin ezin, içine süt, tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
-Fırından çıkardığınız köfteleri çıkartın. Patates püresini sıkma kabına boşaltıp köftelerin üzerine sıkın. Domatesleri ince ince dilimleyip köftelerin üstüne ekleyin.
-Diğer bir tencerede salça, su ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün. Son bir defa daha köfteyi ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.

Tatlı: Şam tatlısı tarifi 

Malzemeler:

-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı un
-2,5 su bardağı irmik
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı tepeleme karbonat
-1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık

Şerbeti:

-2,5 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı su
-1 dilim limon

Nasıl yapılır?

-Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar yeterlice çırpın.
-Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.
-Un denetimli halde ek edilip çırpılır.
-Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.
-2′ ye ayrılmış fıstıklar da üzerine nizamlı bir biçimde dizilir.
-Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
-Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
-Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
-Tatlı fırından alındıktan sonra birinci sıcaklığının çıkması için beklenir.
-5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.
-Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.

Afiyet olsun.

 

Günün iftar menüsü: 13. gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin