1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Günün iftar menüsü: 16. gün

Günün iftar menüsü: 16. gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün iftar menüsünün 16. gününde, açılışı ekşili köfte çorbası ile yapıyoruz. Orta sıcak olarak; sucuklu paçanga böreği, ana yemek olarak ise kabak yemeği tanımını sizinle paylaştık. Saray muhallebisi olarak bilinen bu hafif tatlı ile menümüzü sonlandırdık. İşte 16. gün iftar menüsü… 

Çorba: Ekşili köfte çorbası

Malzemeler: 

Köftesi için:

-300 gram dana kıyma 
-1 dişsarımsak
-1 yemek kaşığ ıkuru nane
-1 çay kaşığı kuru nane
-1 adet yumurta
-1 çay kaşığı pul biber 
-2 yemek kaşığı un 
-1/2 çay bardağı pirinç

Suyu için:

-4 adet domates (rendelenmiş)
-2 ade tpatates (küp doğranmış)
-2 adet havuç (küp doğranmış)
-1 diş sarımsak (doğranmış) 
-5 kısım maydanoz (doğranmış)
-1/2 adet limonun suyu 
-1 yemek kaşığ ıdomates salçası
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-2 litre su

Ekşili köfte çorbası tanımı nasıl yapılır?

-Bir kapta köfte için gerekli olan materyalleri güzelce yoğurun ve köfte harcından küçük kesimler alıp yuvarlayın.
-Yuvarladığınız köftelerin dışını una bulayın.
-Köfteleri bir tepside sallayarak fazla unları üzerinden alın.
-Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte un, sarımsak, havuç ve patatesleri kavurun.
-Unun kokusu çıktıktan sonra domates rendesi ve domates salçasını ekleyip domatesleri pişirin.
-Pişen domateslerin üzerine 2 litre suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın.
-Kaynayan çorbanın içerisine köfteleri de ekleyin ve 10 dakika kadar daha yüksek ateşte pişirin.
-Köfteler yüksek ateşte piştikten sonra 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve akabinde ocağın altını kapatın.
-Servis etmeden evvel doğranmış maydanozları da ekleyerek servis edebilirsiniz.

Ara sıcak: Sucuklu paçanga böreği

Malzemeler:

-1 adet yufka
-4 yemek kaşığı küp doğranmış sucuk
-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
-Kızartmak için sıvı yağ

Nasıl yapılır?

-1 adet yufkayı üçgen olacak formda 8 modüle kesin.
-Daha sonra 1 yufka modülü alıp, tezgah üzerine serin.
-Üzerini az ölçü sıvı yağ ile yağlayıp, üzerine 2. yufka kesimini koyun.
-Eğer yufkanız kalın ise tek yufka kesimi kullanın.
-Ardından yufkanın geniş kısma 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 yemek
kaşığı küp küp doğranmış sucuk koyun.
-Yufkayı kenarlardan içe yanlışsız kıvırıp, çok sıkmadan rulo biçiminde sarın.
-Yufkanın uç kısmının yapışması için az ölçü su ile ıslatın.
-Diğer yufka modüllerine da tıpkı süreci uygulayın. 

Ana yemek: Kabak yemeği

Malzemeler:
 
-5 adet kabak
-2 adet kuru soğan
-2 adet domates 
-1 demet dereotu 
-1 yemek kaşığı salça
-Yarım yemek kaşığı tuz 
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Nasıl yapılır? 

-Soğanları ince ince doğrayın ve bir tencereye koyun.
-Kabakları ise kuşbaşı olacak biçimde doğrayın ve soğana ekleyin.
-Bir tarafta doğradığınız domatesleri de karışıma ekleyin. 
-Son olarak 1 kaşık salça, tuz ve zeytinyağını koyun. Karıştırmadan kısık ateşte 20 dakika pişirin. 
-Piştikten sonra karıştırmak yerine, tencereyi yavaşça sallayın böylelikle karışmış olacak.
-Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika kadar kapalı kapakla dinlendirin.
-Eğer isterseniz dereotuyla birlikte servis yapabilirsiniz.

Saray muhallebisi tarifi

Malzemeler:

-100 gram tereyağı
-1 litre süt
-4 kaşık tepeleme un
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 adet yumurta sarısı

Nasıl yapılır?

-Saray muhallebisi için sütü tencereye boşaltın, kısık ateşte ısıtın.
-Bu ortada yumurta sarısıyla şekeri farklı bir kapta karıştırın.
-Bu karışımı süte ek edip şekerin erimesini sağlayın.
-Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın. Çok ısınmamalı.
-Başka bir tencerede 100 gr margarini eritip üzerine unu ek ederek kavurun.
-Sonra kavurduğumuz una sütü ek edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın.
-Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ek ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
-Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün.
-Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip saray muhallebisini buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
-Hafif ve lezzetli olan bu saray muhallebisi tanımını sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum.
-Özellikle sütlü tatlı severlerin vazgeçilmezi olacağı saray muhallebisi tanımını denemelerini tavsiye ediyorum.
-Pratik hazırlayabileceğiniz masrafsız lezzetli saray muhallebisi tanımını çarçabuk hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Günün iftar menüsü: 16. gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin