1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Günün iftar menüsü: 8. gün

Günün iftar menüsü: 8. gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün iftar menüsünde birbirinden lezzetli tarifler yeniden sizleri bekliyor. Daha çok tavuk etinden oluşan bu menümüzde; arabaşı çorbası, fırında kaşarlı mantar, piliç topkapı ve bayat pide tatlısı tanımını sizinle paylaştık. İmal basamakları çok kolay olan bu tanımları kesinlikle iftar menünüzde yer vermeyi unutmayın. İşte 8. gün iftar menüsü… 

Çorba: Arabaşı çorbası

Malzemeler:

-1 tane bütün tavuk
-2 kaşık un
-2 kaşık tereyağı
-2 kaşık biber salçası
-2 kaşık tuz

Nasıl yapılır?

-Tavuğu haşlayıp didikleyin. Suyunu çorba için ayırın. 
-Tereyağında unu kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. 
-Ayırdığınız tavuk suyunu ekledikten sonra karıştırıp kaynamaya bırakın. 
-Tavukları ve tuzunu ek edin, kısık ateşte bir mühlet kaynatın.
-Kaynayan çorbayı servis edebilirsiniz.

Ara sıcak: Fırında kaşarlı mantar

Malzemeler:

-1,5 yemek kaşığı tereyağı
-8 adet mantar
-2 dişsarımsak 
-1 çay kaşığı tuz 
-1 çay kaşığı karabiber 
-2 kısım taze kekik 
-80 gram kaşar peyniri (dilimlenmiş)

Nasıl yapılır?

-1,5 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve doğradığınız 8 adet mantar sapını da ek edip soteleyin. 
-Halka halksa doğranmış 2 diş sarımsağı da üzerine ek edinve 3-4 dakika daha soteleyin.
-Son olarak 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 kısım kekiği de mantarların üzerine ek edin ve tavayı ocaktan alın.
-Sapları çıkan 8 adet mantarı, fırına güçlü bir kabın içerisine yerleştirin. Üstüne sotelenen mantar saplarını ve dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin.
-180 dereceye ayarlanmış fırında, kaşar peynirleri eriyinceye kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis edin.

Ana yemek: Piliç topkapı tarifi 

Malzemeler:

İç pilav içi;

-1 su bardağı pirinç
-1 adet soğan
-1 yemek kaşığı kuş üzümü
-1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tarçın
-Tuz, şeker
-1 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1, 5 su bardağı su

Sosu için;

-1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
-2 su bardağına yakın su
-Tuz
Karabiber, kimyon, toz biber, köri

Üzeri için; 

-Kaşar peyniri rendesi

Nasıl yapılır?

-Önce iç pilavı için tereyağ ve sıvı yağında küp soğanları kavurun.
-Üzerine yıkanan pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
-Sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümlerini süzüp ekleyin ve baharat, tuz, şeker ilavesiyle lezzetlendirin.
-Suyunu koyun ve pişmeye bırakın. 
-Tavuk göğüslerini ister kendiniz ister kasabınıza ayarlatın. Evvel bıçak ile 3 kata bölün ve streç sinema ortasında et döveceği ile dövün.
-İç pilavdan koyup dikkatlice rulo yapın. Bir tavaya dizin çok az sıvı yağ gezdirip önlü gerili hafif kızartın.
-Sosu için olan tüm malzemeyi kaynatın ve tavukların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
-Kaşar peyniri rendesi ek edip fırına atın. 

Salata: Çoban salatası tarifi

Malzemeler:

-1 orta uzunluk kuru soğan
-2 adet salatalık (veya 4 küçük boy)
-4 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 adet limon
-Maydanoz
-2 yemek kaşığı zeytin yağı
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Tüm gereçleri ince ince doğrayın ve yağ, limon ve tuzu ekleyin.
-İyice harmanladıktan sonra servis edebilirsiniz. 

Tatlı: Bayat pide tatlısı tarifi 

Malzemeler:

-2 adet ramazan pidesi(bayatlamış)
-100 gram kaymak 
-3 yemek kaşığı tereyağı 
-2 su bardağı toz şeker 
-3 su bardağı su 
-3 damla limon suyu 
-1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı

Nasıl yapılır?

-Şerbeti için, bir tencereye su ve toz şekeri alın. 
-Ocağın altını açın ve şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ek edin. 
-5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
-Pideleri tezgaha alın. Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yuvarlak yuvarlak kesin ve kenarları yüksek bir tepsiye dizin.
-Tereyağını eritin ve sıcak tereyağını pidelerin üstüne gezdirin.
-Ardından çabucak sıcak şerbeti üstlerine gezdirin ve soğuyup, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
-Pideler şerbeti çektiğinde, servis tabağına bir yuvarlağı alın. Üstüne bir tepeleme tatlı kaşığı kaymak koyun. 
-Üstüne bir yuvarlak pide daha koyun ve üstüne tekrar kaymak koyun.

Afiyet olsun.  

 

Günün iftar menüsü: 8. gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin