Sahurun 10. gününde şipşak yapabileceğiniz pratik tanımları sizlerle paylaştık. 10. gün sahur menüsünde; beyaz omlet, yağsız ıspanak böreği ve sizi ferahlatacak şekersiz limonata bulunuyor. Şayet sahura ne yapacağınızı bilmiyorsanız, şimdiden bu tanımları not almayı unutmayın. İşte 10. gün sahur menüsü…
Beyaz omlet
Malzemeler:
-6 adet yumurta beyazı
-6 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
-1 kısım biberiye
-1 çimdik tuz
-1 çimdik karabiber
-1/2 demet maydanoz (arzuya göre)
-3 adet mantar
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Nasıl yapılılır?
-Önceden ısıtılmış tavayı yağlayın. Dileğe nazaran omletinize mantar koymak isterseniz kızgın yağda mantarları soteleyin.
-Yumurtanın beyazlarını çatal ile 2-3 defa karıştırdıktan sonra tavaya dökün.
-Cherry domates ve biberiye yapraklarını omletin üzerine serpiştirin.
-Tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
-Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ek ederek servis edebilirsiniz.
Yağsız ıspanaklı börek
Malzemeler:
-2 yufka (Aslında tam ölçüsü yok lakin yaklaşık 2 tane diyelim.)
-2 yumurta
-Yarım bardak su+yarım bardak süt karışımı
-2 avuç ıspanak
-200 gr kadar beyaz/lor/kaşar peyniri
-Tuz ve istenilen baharatlar
Nasıl yapılır?
-Yufkaları robotta çekerek, minik minik kesimler haline getirin.
-Hafifçe yağladığınız bir borcamın tabanına bir kat yayın. Yumurta, süt ve suyu uygunca karıştırıp, böreğin harcını hazırlayın.
-Bu harcın bir kısmı ile yufkaları ıslatın. Üzerine ufak ufak doğradığınız ıspanakları çiğ halde bir kat yayın.
-Biraz tuz, biraz karabiber, biraz da kırmızı biber serpin. İstediğiniz çeşit peyniri ıspanakların üzerine rendeleyin.
-Böreğin en üstüne, kalan yufka kırıntılarıyla örtün. Kalan harcı da yufkaların üzerine yayın.
-Yiyeceğiniz günden bir gün evvel hazırlayıp, buzdolabında bekletirseniz; yufkalar harcı çekecek ve böreğiniz daha lezzetli olacaktır.
-200 derecede 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Şekersiz limonata
Malzemeler:
-4 limonun suyu ve rendelenmiş kabukları
-2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabukları
-Yarım su bardağı organik, şekersiz bal
-4-5 bardak içme suyu
-Taze nane yaprakları ve yaban mersini
Nasıl yapılır?
-Tüm materyalleri derin bir sürahide karıştırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
-Hazırladığınız limonatayı en az 2 saat kadar beklettikten sonra ince bir süzgeç ile süzün, bol buz, nane yaprakları
ve yaban mersini ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.