Günün sahur menüsünün 11. gününde çok hafif hamura sahip olan pankek tanımını sizinle paylaştık. Pankek’in yanında sunumuyla dikkat çeken yumurtalı domates dolması ve susuzluğunuzu bastıracak yeşil erik kompostosuna yer verdik. Kolay üretimleri ile vaktinizi almayacak sahur menüsünü kesinlikle deneyin. İşte 11. gün sahur menüsü…
Pankek tarifi
Malzemeler:
-1,5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı şeker
-2 yumurta
-2 su bardağı un
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Nasıl yapılır?
-Tüm materyalleri 7-8 dk boyunca çırpın.
-Orta ateşte ısıttığımız tavaya bu harçtan kepçe ile azar azar döküp yuvarlaklar oluşturun.
-İki taraflı pişirin. Nutella, bal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
-Tavaya yağ koymanıza gerek yok, teflon tavayı gereğince ısıtmanız kâfi.
-Harcı döktükten sonra üstü göz göz olduğunda gerçek vakitte çevirirseniz istediğiniz
görüntüyü elde edebilirsiniz.
Yumurtalı domates dolması tarifi
Malzemeler:
-4 ade tbüyük uzunluk domates
-4 adet yumurta
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 su bardağı domates püresi
-1/2 su bardağı sıcak su
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığıkarabiber
Nasıl yapılır?
-Bol suda yıkadığınız büyük uzunluk domatesleri, sap kısımlarından kapak formunda kesin.
-Orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkartın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
-Dolmanın sosu için; zeytinyağını bir tavada kızdırın.
-Domates püresini ekleyin ve 2- 3 dakika kadar orta ateşte pişirin. Sıcak suyu ekledikten sonra sosu 2 dakika kadar kaynatın.
-Orta kısmını boşalttığınız domateslerin içine rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak paylaştırın.
-Fırın tepsisine aldığınız domateslerin içine birer adet yumurta kırın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
-Domates sosunu ek ettiğiniz yumurtalı domates dolmalarını evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
-Kızarmış ekmek dilimlerini bir bir bandırarak bu lezzeti bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Yeşil erik kompostosu tarifi
Malzemeler:
-1 kilo yeşil erik
-1 su bardağı tozşeker
-1 litre su
-Nohut kadar limon tuzu
Nasıl yapılır?
-Erikleri yıkayın sonra tencereye koyun suyu ek edip orta ateşte 15 dakika kaynatın sonra şekeri ekleyin.
-15 dakika daha pişirin limon tuzunu içine atın karıştırın.
-Ocağın altını kapatın erikleri süzgece alın.
-Başka bir kaba tahta kaşıkla ezerek geçirin çekirdekleri kalıyor, soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.