1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Günün sahur menüsü: 17.gün

Günün sahur menüsü: 17.gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün sahur menüsünün 17. gününde tekrar doyurucu ve susatmayacak şerbete yer verdik. Patatesli çörek tanımını yaparak, sonradan hafif başlangıç olan peynir salatası lezzetini kesinlikle deneyin. Bilhassa susatmayacak Ramazan şerbeti ile orucunuzu rahatça geçirebilirsiniz. İşte 17. gün sahur menüsü… 

Patatesli çörek tarifi

Malzemeler:

-2 adet patates
-2 yumurta
-2 su bardağı un
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı lor peyniri
-1 tepeleme çay kaşığı karbonat
-1 avuç ince kıyılmış dereotu
-2 çay kaşığı tuz
-Üzeri için haş haş tohumu

Nasıl yapılır?

-Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın,
-Yumurtaları çırpın,
-Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın,
-Dereotunu ekleyin,
-Elenmiş un, tuz ve karbonatı ekleyin ve çırpın,
-Patatesleri ve peyniri ekleyip karıştırın,
-Karışımı yağladığınız 23*30 cm’lik bir fırın kabına boşaltıp üzerini düzleyin,
-Üzerine mavi haşhaş tohumlarını serpin,
-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Peynir salatası

Malzemeler:

-250 g beyaz peynir
-2 adet domates
-2 adet salatalık
-1 adet yeşil sivri biber
-1 avuç kıyılmış dereotu
-1 avuç kıyılmış maydanoz
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl yapılır?

-Peyniri küp küp doğrayın.
-Salatalıkları soyup doğrayın.
-Domatesleri doğrayın.
-Biberin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın.
-Bütün materyalleri derin bir kaseye alıp karıştırın.

Susatmayan Ramazan şerbeti tarifi

Malzemeler:

-500 gr kırmızı erik
-250 gr vişne
-2 su bardağı şeker
-1 kabuk tarçın
-4-5 adet karanfil
-1 silme çay kaşığı yenibahar
-1 silme çay kaşığı zencefil
-10-15 kakule tohumu (kapsülün içinden çıkan miniklerden)
-4 litre su

Nasıl yapılır?

-Vişne ve eriklerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın.
-Erikler büyükse dörde bölün.
-Tencereye alıp üzerlerine 2 litre su ekleyin.
-Tarçın, karanfil, kakule, zencefil ve yenibaharı ekleyip meyveler yumuşayana kadar kaynatın.
-Ateşten alıp meyveler içindeyken ılınmasını bekleyin.
-Ilındıktan sonra bir tülbent yardımıyla süzün.
-Kalan 2 litret suyu da ekleyin.
-Şekerini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
-Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun. 

 

Günün sahur menüsü: 17.gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin