Günün sahur menüsünün 18. gününde hafif tanımları sizinle paylaştık. Smoothie kasesi ve ıspanaklı yumurta ile hem protein hem de güç alabileceksiniz. Mide rahatsızlığı olanlar için de smoothie kasesi eksiksiz bir tanımdır. İçecek olarak ise beyaz çayı menüye eklemeyi unutmayın. İşte 18. gün sahur menüsü…
Smoothie kasesi tarifi
Malzemeler:
-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
-10-12 adet yaban mersini
-6 adet çilek
-1 tatlı kaşığı bal
-1 yemek kaşığ ıchia tohumu
Üzeri için:
-15 adet yaban mersini
-1 adet küçük uzunluk muz
-1 tatlı kaşığı chia tohumu
-5-6 adet çiğ badem
Nasıl yapılır?
-Süzme yoğurdu blenderın içine aktarın.
-Çileklerin sap kısımları çıkararak üzerine ekleyin.
-Ardından yaban mersini bal ve chia tohumunu ek edin.
-Güzelce karıştırın.
-Karışımı bir kasenin içine alın. Muzu dilimleyin.
-Üzerini bademler, chia tohumu, muz dilimleri ve yaban mersinleriyle süsleyerek servis edin.
Not: Hafif tanım arayanlar için smoothie kasesi olağanüstü bir alternatif olacaktır. Üzerini istediğiniz kuru meyveler ve yemişlerle süsleyebilirsiniz.
Ispanaklı yumurta tarifi
Malzemeler:
-500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
-1 adet orta uzunluk kuru soğan
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-4 adet yumurta
-1/2 çay bardağı su
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı sumak
-3 yemek kaşığı süzme yoğurt (arzuya göre)
Nasıl yapılır?
-Ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın.
-Kuru soğanı küçük modüller halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
-Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma sürecini 3-4 dakika daha sürdürün.
-Suyu katıp pişirme sürecini kısık ateşte 5 dakika kadar sürdürün. Suyunu çeken sote ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin.
-Kavrulmuş ıspanak üzerinde kişi sayısı ya da isteğinize nazaran kullanacağınız yumurta kadar yer açın.
-Yumurtaları açtığınız yuvalara dikkatli bir halde bütün olarak kırın. Ispanaklı yumurtayı; kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.
-Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın.
-Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Beyaz çay tarifi
Malzemeler:
-Dilediğiniz ölçüde beyaz çay
-Sıcak su
Nasıl yapılır?
-Öncelikle kaliteli bir beyaz çay almalısınız.
-Aldığınız çayın hava almayan bir paket içinde olmasına itina göstermelisiniz.
-Uzun mühlet hava ile temas eden beyaz çay tüm tesirini yitirecektir.
-Sıcak su ile demleme formülünü tercih etmelisiniz.
-Fakat bu sıcaklık ocaktan alındığı anda olan sıcaklık ile birebir olmayacaktır.
-Bir müddet kaynayan su, bir iki dakika kadar dinlenmelidir.
-Çok sıcak su kullanırsanız çayınızın lezzeti ve besin pahası kaybolacaktır.
-Dinlenen suyunuzu, bir demlik içinde yahut fincan içindeki beyaz çayınızın üzerine yavaşça ekleyin.
-Fincan için 1 çay kaşığı beyaz çay kâfi iş görecektir.
-İki dakika kadar demlenen beyaz çayınızı günde 2 kez tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.