Kahramanmaraş’a ilişkin olan hatun tatlısı tarfini sizinle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır olan ve ağızda dağılan bu tatlıyı sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İrmik ve toz antep fıstığı ile buluşan hatun tatlısını konutta kolay kolay yapabilirsiniz. İşte hatun tatlısı tanımı için materyaller…
Malzemeler:
Hamuru İçin;
-1,5 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 adet yumurta
-Bir tutam tuz
-Aldığı kadar un
İçi için;
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı irmik
-3 yemek kaşığı şeker
-Toz antep fıstığı
Şerbeti İçin;
-3 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-Yarım limon
Üzeri İçin;
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Toz antep fıstığı
Hamurları açmak İçin;
-4 yemek kaşığı nişasta
-3 yemek kaşığı un
Nasıl yapılır?
-Hamuru için sütü ılıtıp bir kaba koyun. Akabinde yumurta, sıvıyağ, tuz ve unu ekleyip hamuru yoğurun.
-Diğer tarafta içi için bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri koyup karıştırarak muhallebi üzere pişirin.
-Piştikten sonra soğumaya bırakın. Şerbeti için şeker ve suyu da bir tencereye koyup kaynatın.
-Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyuda ekleyip altını kapatın. Sonrasında soğumaya bırakın.
-Bu sırada hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
-Ardından ince bir halde açıp kare olması için kenarlarını kesin.
-Kestikten sonra tekrar 4 kesime kesip daha ufak kareler yapın.
-Kestiğiniz hamurları elinize alıp ortasından kıvırarak büzün.
-Sonrasında soğuttuğunuz iç harçtan ve fıstık koyarak kenarlarından kapatıp tepsiye dizin.
-Tereyağını da eritip üzerine sürdükten sonra 180 derecede fırına vererek pişirin.
-Piştikten sonra soğuk şerbeti döküp çabucak akabinde üzerine fıstık serperek servis edin
Afiyet olsun.