İspanya’nın yanık cheesecake olarak anılan San Sebastian Cheesecake tanımını sizinle paylaşıyoruz. Cheesecake çeşitleri ortasında tanınan olmayı başaran ve birçok insanın gözdesi oalan San Sebastian Cheesecake’i meskeninizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. İmali çok kolay olan tanımımızı tüm püf noktaları ile paylaştık. Şayet yumurta kokusundan şikayet ediyorsanız, cheesecake’i düşük ısıda pişirmeyi ve 1 gece buzdolabında dinlendirmeyi ihmal etmeyin. İşte San Sebastian Cheesecake tanımı için gereçler…
Malzemeler:
-4 adet orta uzunluk yumurta
-2 kutu şekersiz sıvı krema
-1 yemek kaşığı un
-800 gram Pınar beyaz peynir
-200 gram kaymak
-150 gram beyaz şeker
-50 gram esmer şeker (1/4 su bardağı)
-1 paket vanilya
Not: Gereçlerin hepsi oda sıcaklığında olmasına ihtimam gösterin.
Nasıl yapılır?
Birinci adım: Yumurtaları bir kaba alın. Balon tel çırpıcı ile çok az çırpın. Üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip tekrar çok az karışıncaya kadar çırpın.
İkinci adım: Öteki bir kasede kremayı un ile karıştırın. Tekrar öbür derin bir kaba krem peynirini alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Üçüncü adım: Kaymağın üzerini alıp ek edin. Kremalı un karışımını da peynire ek edin.
Dördüncü adım: Karışıncaya kadar çok az mikserle çırpın. En son yumurtalı karışımı ekleyip spatula ile karıştırın.
Beşinci adım: Kelepçeli kalıba yağlı 2 adet kağıdı üst üste koyun. Kağıdın kenarları yüksek olacak formda ayarlayın)
Altıncı adım: Evvelden ısıtılmış 230 derece sıcak fırına koyup 20 dakika pişirin.
Yedinci adım: 20 dakika sonra ısıyı 200 dereceye düşürüp 10-15 dakika daha pişirin.
Sekizinci adım: Cıvık olsun derseniz 5-10 dakika evvelden fırından alın. Fırından aldığınızda üzeri uygunca kızarmış ve ortası sallanan bir kıvamı olacak.
Dokuzuncu adım: Cheesecake oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Önemli püf noktası: Çırpma sürecini yalnızca karışana kadar yapmanız gerekiyor yoksa cheesecake’iniz çöker. Mühletlere ve ölçülere kesinlikle uyun.
Afiyet olsun.