1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kahvaltılık glutensiz kraker tanımları

Kahvaltılık glutensiz kraker tanımları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glutensiz beslenenler ya da glutensiz beslenmeyi tercih edenler için kahvaltıda tüketebileceğiniz glutensiz kraker tanımları paylaştık. Bu krakerler hem doyurucu hem az kalorili hem de vitamin ve lif açısından epeyce zengin! Yalnızca 2 dilimi bile gün uzunluğu sizi tok tutacaktır ve böylelikle süratli kilo vermek isteyenler içinde oldukça destekleyici olacaktır. Üstelik üretimleri çok kolay olan bu krakerleri kesinlikle konutta deneyin.

Püf noktası: Krakerler piştikten sonra dışarıda yarım saat üstü açık halde bekletin ve soğumadan tüketmeyin. Soğudukça ve bekledikçe krakerleriniz kıtır kıtır olacaktır. Ayrıyeten krakerleri ne kadar ince yayarsanız da kıtır olma bahtı daha da artacaktır. 

Glutensiz tohum kraker tarifi

Malzemeler:

-2 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği 
-1 yemek kaşığı beyaz susam 
-1 yemek kaşığı çörek otu 
-2 yemek kaşığı çiğ ay çekirdeği içi  
-1 yemek kaşığı organik haş haş tohumu 
-1 yumurta akı (koymasanız da olur)
-2 yemek kaşığı chia (suda yumuşamış)
-Çok az kaya tuzu yahut deniz tuzu

Nasıl yapılır? 

-Öncelikle chia’yı 5 yemek kaşığı suda 15 dakika kadar bekletin ve şişince kenara alın. 
-Daha sonra robota  yumurta hariç tüm materyalleri ekleyin 2-3 dakika kadar çekin. 
-Son olarak içerisine yumurta akını ve chia’yı ekleyin, tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsinize karışımı dökün ve ellerinizi ıslatarak yaymaya başlayın. 
-Unutmayın, hamurunuz ne kadar ince olursa, krakeriniz ince olacaktır. 
-Yayma sürecinden sonra bıçakla krakerlerinizi pişirmeden kesin.
-150 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin ve soğuması için dışarıda 30 dakika kadar bekletin.

Nohut unlu kraker

Malzemeler: 

-4 yemek kaşığı nohut unu
-2 tam yumurta 1 yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı çörek otu
-1 çay kaşığı deniz tuzu

Nasıl yapılır? 

-Önce yumurtalari mikserde yeterlice çırpın, sonra nohut ununu ekleyip kremsi kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. ;
-Deniz tuzu ve çörek otunu ekleyip karıştırın. 
-Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup karışımı incecik olacak halde ister elinizle ister spatula yardımı ile yayın.
-Pişirmeden evvel dilimleyip 150 derecelik fırına koyun. 
-30 dakika boyunca pişirin ve soğuyunca servis yapın.

Badem unlu kraker 

Malzemeler:

-1,5 su bardağı badem unu 
-1/4 su bardağı chia tohumu 
-2 çorba kaşığı keten tohumu
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı zeytin yağı
-1 çay kaşığı tuz
 
Nasıl yapılır? 

-Öncelikle chia tohumunu çok su ile ıslatıp şişirin
-Gelin kalan tüm gereçleri karıştırıp hamur haline getirin ve chia’yı da ekleyin.
-Hamurunuzu iki eşit modüle bölün. 
-Her parçayı 2 tane yağlı kağıdın ortasına koyup yeterlice ince hale gelecek bir halde açın.
-Kurabiye yahut yoksa çay bardağı kullanarak form verin.
-Arta kalanları tekrar hamur yapıp açın ve bitane kadar devam edin.
-150 derece fırında 12 dakika kadar altın sarsı olana kadar pişirin.

Afiyet olsun. 

 

Kahvaltılık glutensiz kraker tanımları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin