Et yemeklerinin, ağızda lokum üzere dağılmasını sağlayan güveç tanımı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Daha evvel hiç güveç yemeği yapmayanlar için klasik güveç tanımını paylaştık. Epeyce kolay olan bu tanımı süratlice yapabilirsiniz. Sebzelerin ve etin suyunu salarak ortaya çıkardığı lezzeti çok beğeneceksiniz. Pekala, güveç nasıl yapılır? İşte klasik güveç tanımı…
Klasik güveç tarifi
Malzemeler:
-1,1.5 kg kuzu kol eti (kemiksiz ve küçük doğranmış)
-1 büyük uzunluk soğan
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-8-10 diş sarımsak
-2 sivri biber
-1 büyük uzunluk patates
-4 orta uzunluk domates
-2 çay kaşığı tuz
-2 çay kaşığı kırmızı pul biber
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı nane
-1 su bardağı sıcak su
-2 tatlı kaşığı domates salçası
Nasıl yapılır?
-Yarım ay formunda doğradığınız soğanları ve etleri zeytinyağında kavurun.
-Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alın. Kavurduğunuz soğanlı eti güveçlerin tabanına yağıyla birlikte paylaştırın.
-Sarımsakları soyup ikiye bölün. Sivri biberleri temizleyip iri modüller halinde doğrayın.
-Domatesleri soyup iri modüllere bölün. Patatesi soyup iri kesimler formunda doğrayın.
-Bu gereçleri derin ve geniş bir kaba koyup karıştırın.
-Kalan tuz, biber, kekik, naneyi ve suda ezdiğiniz salçayı katıp tekrar karıştırın.
-Bu karışımı etlerin üzerine yayın. Güvecin ağzını kapakla ya da alüminyum folyoyla kapatın.
-Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında en az 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.