Pastanede yediğiniz ıslak kek tanımını meskeninizde yapmaya ne dersiniz? Üstelik hayli ekonomik ve kolay gereçler ile bu keki yapabilirsiniz. Bol çikolata tadı ile tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Tanımın püf noktası bitter çikolatadan geçiyor! Dilerseniz yalnızca kakao tozuyla da yapabilirsiniz fakat çikolata kekinizi baştan yaratacaktır! İşte pastane metodu ıslak kek tanımı…
Malzemeler:
Kek için;
-4 oda sıcaklığında yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı kakao
-1 su bardagı un
Çikolata sosu için;
-2 çay bardağı sıcak süt
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kakao
-80 gr bitter çikolata
-Yarım çay bardağı şeker
Nasıl yapılır?
-Öncelikle işe sostan başlayın. Bir kabın içerisinde sosu için gerekli olan materyalleri ekleyip karıştırın ve kenara alın.
-Sosunuz, keke dökmeden evvel oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
-Kek için ise, yumurta ve şekerleri en az 5 dakika çırpıp, yağ ve sütü ekleyin.
-3-5 saniye daha karıştırın ve daha sonra eleyerek kuru materyalleri ekleyin.
-Homojen görünüm elde edilince yağladığınız orta uzunluk borcama karışımı dökül evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar
pişirin.
-Kürdanla denetim edip fırından alabilirsiniz.
-Fırından çıkınca 3-4 dakika dilimleyip sonra sosunu dökün.
Afiyet olsun.