Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan bakla ile köfte hazırlamaya ne dersiniz? Bilhassa bakla sevmeyenler ve yiyemezler için bu tanım olağanüstü bir seçenek olacaktır. Sıcak havalarda, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak olan taze bakla köftesi tanımı için materyalleri hazırlayın. Meskende kolaylıkla yapabileceğiniz bakla köftesini denemenizi tavsiye ediyoruz. Üzerine yoğurt ile servis yapabilir, böylelikle serinletici özelliğinden de faydalanabilirsiniz. İşte taze bakla köftesi tanımı…
Malzemeler:
-250 gram taze bakla
-1 adet orta uzunluk havuç
-1 adet yumurta
-1 diş sarımsak
-1 adet küçük uzunluk soğan
-3 yemek kaşığı un
-3 tutam dereotu
-3 tutam maydanoz
-Karabiber
-Tuz
Kızartmak için;
-Sıvı yağ
Nasıl yapılır?
-Baklanın başlarını bıçak yardımı ile kesin ve ortadan ikiye bölüp, yıkayın.
-Havucu 3-4 parçay akesin ve derin bir tencereye taze baklaları, havucu koyun. Üzerine su ve tuz ekleyin,
yumuşayıncaya kadar haşlayın.
-Haşladığınız taze baklaların ve havucun suyunu süzün. Mutfak robotuna koyun 2-3 saniye kadar karıştırın.
-Daha sonra parçaladığınız materyalleri karıştırma kabına koyun.
-Üzerine yumurtayı kırın. Maydanoz ve dereotu ekleyin. Rendelenmiş sarımsak ve soğanı da koyun.
-Son olarak tuz, karabiber ve unu ekleyin düzgünce karıştırın.
-Geniş bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve tavayı kızdırın.
-Hazırladığınız taze bakla karışımdan ceviz büyüklüğünde kesimler alın ve elinizle form vererek önlü arkalı
kızartın.
-Köftelerinizin fazla kalın olmamasına dikkat edin.
-Pişen taze bakla köftesini servis tabağına alın.
-Sıcak ya da soğk olarak yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.