Evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve canınız tatlı çektiğinde çok pratik olan un helvası tanımını sizinle paylaşıyoruz. Un helvasının içerisine süt kullanmanız, helvanızı daha kıvamlı ve lezzetli yapacaktır. Pekala, un helvası nasıl yapılır? İşte un helvası tanımı…
Malzemeler:
-250 gram tereyağ
-500 gram un (3,5-4 su bardağı)
-Ceviz
Şerbeti için:
-2 su bardağı şeker
-1 su bardağı su
-1 su bardağı süt
Un helvası nasıl yapılır?
-Tencereye tereyağını alın ve eritin.
-Yağ eridikten sonra unu ek edip, daima karıştırarak kavurmaya başlayın.
-Bu ortada şerbeti için; öteki bir tencereye su, süt ve şekeri koyup, ocağın altını yakın.
-Unu hafif kahveremgimsi bir renk alana kadar kavurun.
-Biraz kavurduktan sonra içine 1 bardak iri ceviz atın.
-Kıvamının geldiğini kokusundan ve cıvıklaşmasından anlayabilirsiniz.
-Kaynayan şerbetin altını söndürün ve helvaya şerbeti bir seferde boşaltın.
-Sadece bir sefer karıştırıp, tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını söndürün.
-Dinlendirdiğiniz helvanızı alt üst edip, karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
-İster kaşıkla, isterseniz kalıpla servis edin.
Afiyet olsun